fbpx

E-chopper Routes

Uiteraard hebben wij al een aantal mooie routes door de Liemers voor jullie gemaakt! Deze routes hebben wij gemaakt in de app Fietsknoop (te downloaden in de App- en Playstore) die je zo hierin kan opzoeken onder de naam “LXE”. Voor deze app heb je een internetverbinding nodig.

Onze e-choppers zijn voorzien van een telefoonhouder, waarbij de e-chopper zelfs de mogelijkheid heeft om je telefoon op te laden! Op deze manier kun je tijdens het touren op een veilige manier handsfree navigeren en kun je genieten van de mooie omgeving.

Vorige slide
Volgende slide

Routes van 1 uur

LXE Blokje om

Deze route van ongeveer 15 km kom je door een natuurgebied waar je oog in oog kunt staan met Schotse Hooglanders, zie je de Rijn van dichtbij en een groot meer genaamd de Bijland! Daarnaast kom je langs leuke horecagelegenheden in Tolkamer, waar je even pauze kunt houden!

LXE Natuur en Dorpen

In deze route van ongeveer 16 km kom je door en langs de dorpen van het Gelders Eiland! Daarnaast breng je een bezoekje aan haar mooie natuurgebieden. Aan het eind van de route kom je langs leuke horecagelegenheden in Tolkamer waar je kan nagenieten van de route!

Routes van 2 uur

LXE Rondje Natuur

In deze route rijd je door bijna alle natuurgebieden van het Gelders Eiland. Ontdek de mooie omgeving, de wateren en de wilde dieren: in deze route van ongeveer 25 km zie je dit allemaal! Aan het eind van de route zitten horecagelegenheden waar je een drankje kan doen en kunt genieten van een uitzicht op de Rijn.
Liever onderweg stoppen? Op de route staan picknickbankjes!

LXE Rijnstrangen + Bijland

Met een route van ongeveer 25 km kom je langs een aantal historische plekken! Zie bijvoorbeeld Huis Aerdt, kunstwerk “De Romeinse Baadster” en de Rijnstrangen. Deze route heeft picknickbankjes waar je heerlijk pauze kan houden!

Routes van 3 uur (Meest gekozen)

LXE Bos- en Heuvelroute

Deze route van ongeveer 29 km laat je de verschillende landschappen en natuur ervaren! Met deze tour kom je door het bosrijke, heuvelachtige en historische gebied van Het Gelders Eiland, maar ook van Babberich, Zeddam, ‘s Heerenberg en Stokkum! Deze route is uitermate geschikt voor een drankje onderweg bij een van de horecagelegenheden!

LXE Rondje Rondom

Met een route van ongeveer 35 km rijd je bijna helemaal rond Het Gelders Eiland! Sta oog met Schotse Hooglanders, Konikpaarden en breng een bezoekje aan de rijn! Rijd over dijkjes, door weilanden en geniet van de weide omgeving. Langs de route zijn veel picknickbankjes te vinden, waar je even heerlijk een pauze kunt houden!

LXE Landschappen

Zoals de naam al zegt komt deze route langs veel verschillende landschappen! De route is ongeveer 31 km lang en laat je kennis maken met de diversiteit van de omgeving. Breng een bezoekje aan de rijn, de Bijland, maar ook aan verschillende bossen en natuurgebieden! 

Deze route is op sommige plekken een beetje hobbelig, maar dit doet niet af van de mooie omgeving. Deze route heeft aan het begin en eind een aantal horecagelegenheden waar je heerlijk even kan zitten en verder is de route voorzien van picknickbankjes!

Bepaal je eigen route!

Wil je liever zelf op pad gaan? Dat kan natuurlijk ook! De Fietsknoop app leent zich ervoor om gemakkelijk zelf een route te maken. Onze startlocatie ligt tussen natuurgebieden in en is 10 minuten (met de E-chopper) verwijderd van verschillende horecagelegenheden en de Rijn, dat is genieten in korte tijd! Liever historische plekken bezoeken? Wij zitten vlakbij kunstwerken en historische monumenten en gebouwen: voor ieder wat wils! Zelf dien je wel rekening te houden met de tijd en het aantal kilometer dat je maximaal kan rijden.

E-choppers bij schipperspoortje Lobith

Tips in de omgeving

Als je zelf op pad wil gaan en nog leuke tips zoekt, dan kunnen wij je een aantal tips geven en eventueel een route hierlangs!

Tolhuys Coornmolen (Lobith)
https://gelderseiland.nl/bezienswaardigheden/tolhuys-coornmolen/
Elke woensdag geopend van 10.00 -16.00 uur en elke zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.
Neem binnen de openingstijden een kijkje in de molen en krijg een rondleiding! De molen is overigens ook te bezoeken buiten de openingstijden, maar is het zonder afspraak niet mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Fort Pannerden (Doornenburg)
https://www.fortpannerden.eu/
Het fort heeft wisselende openingstijden, kijk daarom op de website wanneer ze geopend zijn!
Dit fort is het meest oostelijk gelegen fort van de 60 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Soldaten konden vanuit dit fort van kilometers afstand zien of vijanden over de Rijn naderden.

Kasteel Huis Bergh (‘s-Heerenberg)
https://www.huisbergh.nl/
De openingstijden van het kasteel zijn heel wisselend, kijk daarom op de website wanneer het open is!
Dit kasteel is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 12e eeuw. Neem een kijkje in het kasteel of beluister de audiotour om meer te weten te komen over de rijke historie, bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van het kasteel!

Zie meer. Doe meer. Ervaar!