fbpx

Passage du Rhin - glorieuze overtocht van Lodewijk XIV bij Lobith

Volgende tour: 29 juli

Passage du Rhin

Nu zo’n 350 jaar geleden in het rampjaar 1672 kwam Lodewijk XIV en zijn leger Nederland binnen, met de insteek om Nederland te veroveren. Zwaar bewapend en in grote getalen begonnen zij aan de strijd. Er heeft vernieling plaatsgevonden, verovering en het prachtige kasteel de Tolhuys is neergehaald.
In deze huidige tijd kunnen we nog veel terugzien van de schade die toen is aangericht. Onder begeleiding van een gids heb jij nu de kans om met de E-chopper langs de plek van oversteek en de belangrijkste hotspots te rijden!

Passage Du Rhin E-chopper tour met gids
Route E-chopper tour met gids Passage Du Rhin - Rampjaar 1672

Tour Informatie

In een educatieve tour neemt de gids je mee in een tour van ongeveer 4,5 tot 5 uur door de prachtige natuur en langs de hotspots die belangrijk waren voor Lodewijk XIV en zijn leger. Bij de tour krijg je een snackpakketje voor onderweg, welke je heerlijk tijdens een pauze of tijdens het luisteren kunt nuttigen. De tour kost € 54,99 inclusief het snackpakketje. Na uitleg over de E-chopper en over de tour, rijden we meteen naar de eerste hotspot!

Onze gids, Marciano Hendriks, neemt je mee langs de meest bijzondere plekken en vertelt daar wat er in 1672 is gebeurd. De tour begint in Nederland, waarna we de tour zullen vervolgen op Duits grondgebied langs de plaatsen Elten en Emmerich. Na ongeveer 2 uur zal er een pauze plaatsvinden waar je even wat kan drinken en iets kleins kunt eten. Hierna zal de tour zich vervolgen naar het kleine plaatsje Schenkenschanz, een oud vestigingsdorpje met stadsmuur die ongeveer 100 inwoners heeft. Tot slot zal de tour zich vervolgen richting Millingen aan de Rijn, waar we het pontje oversteken en weer terug zullen zijn in Nederland.

Over de e-chopper

Als je in het bezit bent van een brommer-, scooter- of autorijbewijs, dan mag je de deelnemen aan de tour en zelf de e-chopper besturen!

De e-chopper is een eenpersoons voertuig, wat inhoud dat een persoon achterop niet is verzekerd. Voor de tour raden wij het dan ook af om met twee personen op één e-chopper te zitten.

Daarnaast kan de e-chopper tegen regen, wat inhoud dat bij een beetje regen de tour dan ook doorgaat! Neem voor de zekerheid regenkleding mee, dan ben je beschermd tegen een beetje regen!

11 E-choppers van LiemersXperience

Belangrijke informatie

  • De tour begint om 13.00 uur, zorg ervoor dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent voor de uitleg van de E-chopper en de laatste informatie over de tour
  • Afhankelijk van het weer zal bepaald worden of de tour doorgaat of niet. Bij extreme neerslag, onweer en harde windstoten zal de tour afgezegd worden.
  • Bij de tour zit een snackpakket inbegrepen, hierin zit wat drinken, een koek en snoepgoed. Het zit in een kleine rugzak die je tijdens de tour vast kunt maken aan de E-chopper
  • Houd rekening met de kledingkeuze. Draag onder een rok bijvoorbeeld een broekje en draag schoenen die stevig zitten, maar ook vies mogen worden van opspattend water en/of zand.
  • Neem een zonnebril mee tegen de zon, maar ook tegen de insecten! Op sommige punten zijn er veel insecten en een zonnebril zorgt ervoor dat ze niet in je ogen komen.
  • Tijdens de tour houden we een pauze. Hier mag je eigen eten en drinken nuttigen, maar je mag ook voor eigen rekening een drankje kopen.
  • De startlocatie van de Passage du Rhin is bij LiemersXperience, Eltenseweg 1, 6915KA in Lobith. 
  • Je kunt bij ons gratis parkeren op ons eigen terrein.

Boeken