fbpx

Kickbike Routes

Als je de kickbike huurt, dan huur je het voor de hele dag! Wil je een korte route steppen of juist de hele dag op pad? Het kan allemaal!

De routes hebben wij gemaakt in de app Fietsknoop (te downloaden in de App- en Playstore) die je zo hierin kan opzoeken onder de naam “LXE”. Voor deze app heb je een internetverbinding nodig.Onderstaande routes zijn wat kleiner en gemaakt voor de beginnende stepper.

Wil je graag een grote route rijden? Laat dan een route op maat maken of bedenk zelf een mooie route! Onze kickbikes zijn voorzien van een telefoonhouder, zodat je tijdens het rijden op een veilige manier handsfree kunt navigeren en kunt genieten van de mooie omgeving!

Vorige slide
Volgende slide

LXE Ossenwaard Kickbike

In deze route van ongeveer 9 kilometer lang step je door het mooie natuurgebied De Ossenwaard. In dit natuurgebied zijn verschillende kleine vogeltjes en vlinders te zien, maar kom je ook langs twee uitkijktorens (redoutes). Parkeer de kickbike en kijk over de mooie natuur heen met een weids uitzicht! Kun jij de andere redoutes ook zien?
Deze route heeft op het marktplein in Lobith een cafetaria zitten waar je een ijsje of een frietje kan halen en beschikt verder over picknickbankjes langs de route!

LXE Natuurgebied + De Rijn Kickbike

Ben jij een liefhebber van natuur en wil je graag de Rijn bezoeken? Kies dan voor deze route! Met een route van 5,5 kilometer step je met de kickbike door natuurgebied De Geuzenwaard waar je oog-in-oog kunt staan met Konikspaarden of Schotse Hooglanders! Eenmaal aangekomen bij de Rijn kun je bij een van de horecagelegenheden op de kade een heerlijk drankje doen of een hapje eten. Hier heb je een mooi uitzicht over de Rijn en de boten die langsvaren.

Bepaal je eigen route!

Wil je liever zelf op pad gaan? Dat kan natuurlijk ook! De Fietsknoop app leent zich ervoor om gemakkelijk zelf een route te maken. Onze startlocatie ligt tussen natuurgebieden in en is 15 tot 20 minuten (met de kickbike) verwijderd van verschillende horecagelegenheden en de Rijn, dat is genieten in korte tijd! Liever historische plekken bezoeken? Wij zitten vlakbij kunstwerken en historische monumenten en gebouwen: voor ieder wat wils! Haal de kickbike vanaf 10.00 uur ‘s morgens op en breng het voor 18.00 uur ‘s middags weer terug.

KickBikes van LiemersXperience

Tips in de omgeving

Als je zelf op pad wil gaan en nog leuke tips zoekt, dan kunnen wij je een aantal tips geven en eventueel een route hierlangs!

Tolhuys Coornmolen (Lobith)
https://gelderseiland.nl/bezienswaardigheden/tolhuys-coornmolen/
Elke woensdag geopend van 10.00 -16.00 uur en elke zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.
Neem binnen de openingstijden een kijkje in de molen en krijg een rondleiding! De molen is overigens ook te bezoeken buiten de openingstijden, maar is het zonder afspraak niet mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Fort Pannerden (Doornenburg)
https://www.fortpannerden.eu/
Het fort heeft wisselende openingstijden, kijk daarom op de website wanneer ze geopend zijn!
Dit fort is het meest oostelijk gelegen fort van de 60 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Soldaten konden vanuit dit fort van kilometers afstand zien of vijanden over de Rijn naderden.

Kasteel Huis Bergh (‘s-Heerenberg)
https://www.huisbergh.nl/
De openingstijden van het kasteel zijn heel wisselend, kijk daarom op de website wanneer het open is!
Dit kasteel is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 12e eeuw. Neem een kijkje in het kasteel of beluister de audiotour om meer te weten te komen over de rijke historie, bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van het kasteel!

Zie meer. Doe meer. Ervaar!